Или не са ни разбрали, или се правят, че не са ни разбрали. Ние не предлагаме нито коалиция, нито каквото и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата. Така бившият премиер Бойко Борисов коментира отказът на „Продължаваме промяната” да разговарят с ГЕРБ.

„Ние говорим за контакни групи и посредници, това са хора, които са се доказали със своите евроатлантически ценности и оставихме вратата отворена и те да излъчат някой. Народът каза „да” на ГЕРБ, но не каза ГЕРБ да управлява сам”, заяви още Борисов.

Той отхвърли твърденията, че може да влезе в коалиция с „Възраждане” и не подкрепя техните идеи.

„ Колкото и Кирил и Асен да казват, че няма значение мнението на европейските и американско посолства, това не е така. Тъй като те са наши съюзници и затова първата тема е да помогнем на Украйна, а те дори не го коментираха. Вторият е диверсификацияна ядреното гориво и въвеждането на съответните дългосрочни договори, които да дадат сигурност”, каза той.

„Коалицията им се разруши, защото не успяха да разпределят парите. И ГЕРБ постъпи като нормална опозиция като заяви, че не иска такива хора да ни управляват”