"Може да се разговаря за правителство,  но нашата позиция ще бъде много, много твърда. Всичко, което сме поели като ангажимент трябва да се случ. БСП и другите заедно с "Български възход" могат да си направят правителство спокойно и без нас", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг

"Оправданието, че имаме червени линии с БСП не е вярно. Помощта за Украйна е законна. Има закон вече. То е приключило. Тази червена линия ГЕРБ-СДС я преодоля. Северна Македония я няма линията. Съпротивата срещу "Лукойл" - също са в закони. Нямат по какво да спорят. За еврозоната, за Шенген имат пълната ни подкрепа. Те категорично казаха "няма да преговаряме". Защо няма да преговаряте? Не мога да ги разбера защо така срамежливо искат да се забрави един период", допълни Борисов.

"Г-жа Нинова правилно се е подготвила, но това трябваше да го направим преди 2 месеца. Шанс за правителство има огромен от партиите, управлявали досега. Огромна възможност има да се направи правителство", каза Борисов.

"Тикаме напред, но с никаква скорост. Държавата няма визия, не стоим сериозно отвън. Вече опорките, че ГЕРБ са им виновни приключиха. Ние се превръщаме вместо държава, в която "Съединението прави силата", в сбор от агитки. Да накараме избирателите да се мразят помежду си", допълни лидерът на ГЕРБ.