Няма значение кой би бил премиер при вариант на правителство с широко мнозинство, какъвто предлагат от ГЕРБ. Това заяви Бойко Борисов по време на посещението му на  Пречиствателната станция под тепетата. Според него парламентаризмът ще вземе връх и отделните личности нямат значение.

Бившият премиер остава оптимист, че ще се сформира правителство.

„Какво значи не се харесваме, като не се харесваме – слагаме един списък, приемаме го и тогава се разпускаме. Постъпваме отговорно. Ако се съгласят на предложението, което направих – предварително да се подпишат какво има право да прави това правителство, ще ги подкрепя, иначе няма повече да се „цапаме” с тях. Те тези хора не случиха на партньори – първо Слави Трифонов и неговите мафиоти, после с БСП се скараха, загубиха и 200 000 избиратели, остава им с ДПС и Възраждане да направят коалиция”, каза той.

Той е категоричен, че само нестандартно решение ще доведе до изход от кризата и отново похвали президентът.

„Радев в случая постъпва много мъдро, най-малко защото успяхме да приемем важни закони, които помагат на българите”

Борисов коментира и срещата с левицата вчера.

„Срещата с БСП  премина много добре, имат разумни предложения”, каза той.

Според него са основателни исканията на протестиращите днес и трябва да бъдат увеличени заплатите в държавата, а парите ще дойдат от стабилността на държавата. Той посочи като добра социална практика – санирането на сградите, тъй като дава работа на десетки малки фирми, отваря работни места, облекчава домакинствата и спестява голямо количество ток, което в следствие държавата продава и печели от това.

Именно затова по Плана за възстановяване веднага трябва да се отвори нова програма за саниране, каза още той.

Според Борисов няма логика от ПП да искат промяна да бюджета, който реално те са внесли преди месец.

„Финансов министър, който бюджетът му не може да издържа повече от месец трябва ли пак да е министър, Какво се промени сега, понеже е предизборно и искат да си купуват гласове? Добре, имат гласовете ни, за да отворим бюджета, но всички лидери да се подпишат, че ще работим само върху това, което се отвори”