Очаквано премиерът Бойко Борисов и местният лидер на ГЕРБ Иван Тотев са получили най-много номинации за пловдивската листа за народни представители. Вчера официално приключи срокът за приемането на номинации в ГЕРБ, като всеки един от членовете можеше да предложи до три имена.  Лидерът на партията Борисов е получил 324 номинации, а бившият кмет на Пловдив Тотев 308. На трето място е Менда Стоянова с над 100 номинации, но не е ясно дали тя ще участва на парламентарния вот, тъй като даде заявка, че е вероятно да не бъде депутат в следващото Народно събрание. Общинският съветник от район „Южен“, който е и районен партиен ръководител Георги Василев е получил над 60 номинации, като не малко има и Александър Държиков, който е председател на ОБС. Друг бивш кмет на Пловдив – Спас Гърневски, който не е член на ГЕРБ, но досега бе депутат, като гражданската квота, е получил също значителен брой номинации.

Очакванията Дани Каназирева, която също не е член на ГЕРБ, да получи номинации за депутат, обаче не се оправдаха. Нито един от членовете на партията под тепетата не е посочил областният  управител за листата.

Крайната дума за подредбата на листата има изпълнителната комисия на ГЕРБ, която трябва да се запознае с предпочитанията на пловдивските гербери. Възможно е освен гражданска квота, на челните места да има и представители на коалиционни партньори на ГЕРБ, които ще се явяват заедно на изборите. Крайното решение се очаква да бъде взето до края на февруари.