Иван Петков – Бебето е новият председател на БСП в Пловдив. Това реши конференцията на социалистите под тепетата, която от два месеца вървеше под точно определен сценарий с предварително ясен план, делегати и избор на ръководство. Изненади нямаше и депутатът  събра 119 гласа срещу 17 за Атанас Петков и един за Таня Балканска.

Заглавието на прессъобщението на социалистите бе: „Нинова окончателно взе БСП-Пловдив от Гергов”. Това показва за пореден път, че Нинова смята БСП за своя собственост и тя се разправя с нея, както сметне за добре.

През последните 2 месеца ярки лица на социалистите дадоха редица пресконференции, на които представяха скандални факти за това как се провеждат събиранията на районните конференции и основни партийни организации. Всеки един делегат се одобряваше лично от Борислав Гуцанов, Иван Петков – Бебето и доц. Георги Йорданов,  а всички, които биха могли да проявят собствено мнение – бяха отхвърляни.

Екшън в Пловдив! Гавази на Нинова завардиха централата на БСП – пускат само „правилните” хораНедопуснаха легитимно избрани делегати и общински съветници на конференцията на „Централен”

„Ликвидационната група” на Нинова взима властта в „Централен” с шепа хораБСП вече губи не само симпатизанти, а и дългогодишни членове на партията, заяви Тодор Стоилов

Делегатите решиха Градският съвет на БСП-Пловдив да се състои от 35 членове, като 25 от тях бяха избрани днес, а 10 влизат по право в партийния орган – това са шестимата председатели на райони, тримата на хоризонтални структури (Младежко обединение, Обединение на жените социалистки и Движение на ветераните) и председателят на Градския съвет.

В  шестте района на града бяха избрани нови председатели на БСП, както следва: район Централен – Николай Иванов, Източен – Владимир Докторов, Западен – Наум Китанов, Северен – Петър Бояджиев, Южен – Екатерина Делинова и Тракия – Йохан Петков.

Новият председател на БСП в район „Централен" – пълен анонимник за редовите социалистиСчитаният за фаворит и един от любимците на местната структура, д-р Любомир Паунов, отказа да участва в избора

На днешният форум новото ръководство свали доверието си от общинските съветници от БСП, които пренебрегнаха партийната воля и смениха името на групата. Те бяха лишени от правото на заемат партийни постове в рамките на една календарна година.