Легитимно избрани делегати от основни партийни организации на БСП в район „Централен” не бяха допуснати до районната отчетно-изборна конференция. Входът на Голямата къща бе заварден от здрави момчета, които са наети, за да пускат само „правилните хора”. Още в петък TrafficNews писа, как работната група, спусната от „Позитано” 20 се готви да окупира постовете в район „Централен”  една шепа хора.

„Ликвидационната група” на Нинова взима властта в „Централен” с шепа хораБСП вече губи не само симпатизанти, а и дългогодишни членове на партията, заяви Тодор Стоилов

Последният избран председател на район „Централен” и общински съветник Тодор Стоилов се опита да влезе в централата на БСП, заедно с делегатите от основни партийни организации.

Той обаче срещна отпор от гавазите и местни социалисти, близки до Корнелия Нинова.

„Какви са тези охрани и здрави момчета пред централата? Така ли се работи в БСП и в държавата? Ние в тази манипулация няма да участваме!”, заяви Тодор Стоилов пред Калин Милчев и готвеният за нов председател на района Николай Иванов.

Наш репортер се опита да говори с и близките до Нинова социалисти, но те не пожелаха да коментират ситуацията.

Със Стоилов бяха над 30 души, избрани за делегати от основните партийни организации, но незачетени от „Позитано” 20.

„Законно избрани делегати не бяха допуснати до конференцията. Сред тях и хората от най-голямата партийна организация с огромен интелектуален потенциал. За съжаление, вчера  мнозина ми съобщиха, че ще напуснат партията заради всичко това”, каза Стоилов. С него бе д-р Никола Ванков, който е председател на Младежкото обединение в БСП и зам.-председател на националното обединение.

„Не ме признаха за делегат, незнайно защо. Усещането тук е, че сме пред нощен клуб, а здрави охрани не ни допускат, защото нямаме години.  Аз съм от Клуба на медиците, което проведе своето заседание, като на него имаше представители и на работната група . Въпреки това нямаме делегати, а гласове трябваше да имат професори, доценти, лекари. Много хора се отчайват, виждайки какво се случва”, каза д-р Ванков.

Припомняме, че по-рано отвод от номинацията за председател на район „Централен” си даде д-р Любомир Паунов заради цялата ситуация при социалистите.

Д-р Любомир Паунов с емоционално обръщение към делегатите на БСП - район "Централен"Соченият за фаворит за председател си даде отвод заради безпринципните методи на действие на хората на Нинова

Планът „Нинова” в Пловдив – (само)унищожението на БСППенсионери заменят млади лекари, икономисти и инженери в ръководството на партията

Очаквайте подробности!