Най-голямата партийна организация на БСП в Пловдив, тази в район „Централен” с над 700 членове, ще избере ново ръководство с едва 25 делегати. Нещо повече стотици от членовете на организацията с дългогодишен членски стаж в партията, няма да бъдат по никакъв начин представени.  Това заяви Тодор Стоилов, който е последният легитимно избран  председател на район „Централен”. По-късно той бе освободен, заедно с другите районни представители, от Изпълнителното бюро на „Позитано 20”.

TrafficNews вече писа, че хората на Нинова в Пловдив готвят свои хора на шефските места, потъпквайки устава и всякакви правила, а т.нар. районни събрания са чисто фиктивни. Следващото подобно е на район „Централен”, което ще бъде в неделя в централата на БСП под тепетата.

Планът „Нинова” в Пловдив – (само)унищожението на БСППенсионери заменят млади лекари, икономисти и инженери в ръководството на партията

Червени съветници: БСП не е нито българска, нито социалистическа, нито партияДейства ликвидационен съвет на Нинова, който потъпква всички правила и устави, смятат пловдивските социалисти

„Няма никаква промяна на ситуацията, за която алармирахме на нашите пресконференции. В началото се променяха правилата, в полза на тези, които ги пишат,а накрая дори нямаше  и  правила. Зачеркнаха и събрания, които първоначално бяха верифицирани от работната група, а след това се  оказа, че макар и легитимни, тези делегати нямат право да присъстват”, обясни Стоилов. Начело на работната група, която бе наречена „ликвидационна” от общинските съветници на социалистите, е Борислав Гуцанов, а основни действащи лица са Иван Петков – Бебето и доц. Георги Йорданов.

„Вероятно ще се изпълни задачата, спусната от най-високо ниво  - да се  саморазправят с хората, които имат мнение, с тези, за които идеала и идеята на БСП все още значат нещо. Голяма част от организацията остават непредставени и без глас.  Дългогодишни другари, дали живота си за тази партия, биват унижавани.  Неприятно е защото за БСП няма да гласуват не само симпатизантите, а и дългогодишно членове на партията”, каза Стоилов. Той разказа, че също е провел събрание на неговата основна партийна организация.   Няколко пъти се е обаждал на Гуцанов и хора от работната група, като те  са казвали, че ще дойдат на събранието. То се провело, направени са снимки, подписани протоколи и всичко по устав, но никой от т. нар. работна група не е дошъл.

„Въпреки всичко вярвам, че справедливостта ще възтържествува. Те ще постигнат една пирова победа,  която  ще  е краткосрочна. Когато обаче разберат, че без хората са за никъде и им трябват за изборите, никой няма да направи нищо за тях”, каза Стоилов.