Абсурдните конференциите в градската организация на БСП продължават с пълна сила, водени от работната група на Националния съвет на партията.

От преминалите такива в „Източен“ пенсионер замени млад ITспециалист, в „Западен” бе избран 52-годишният юрист Наум Китанов, който е нов на районната партийна организация, „трансфериран” от „Централен”, а в „Тракия“ и „Северен“ на председателското място седнаха други двама в пенсионна възраст:Йохан Петков и бившият зам.-шеф на ВиК Петър Бояджиев – дясната ръка на Манол Генов. Друг „ценен кадър“ на социалистите – Екатерина Делинова, оглави организацията в район „Южен”. Тя нашумя, след като бе уволнена от директорския пост на ОУ „Пенчо Славейков”. Според тогавашният шеф на РУО същата харчила 32 000 лева за бонуси, вместо за храни за децата. Дълго време тя беше в болнични, преди да бъде уволнена. След това съдът отмени уволнението ѝ заради процедурни неточности.  Самата тя през 2019 г. хвърли партийната си книжка, за да бъде възстановена през 2021 г. от Корнелия Нинова.

TrafficNews позна всички нови районни председатели, преди провеждането на отчетно-изборните конференции. Това дава и ярък пример на какво ниво е демократичността в социалистическата партия – нещо, което доскоро бе неоспорим факт. С похватите си Нинова обаче успя да затрие всичко, на което се градеше БСП, а именно партията да си избира ръководителите отдолу –нагоре. Това вече не е така и шепа хора решават на кои хора какви ръководни постове да се разпределят.  

Планът „Нинова” в Пловдив – (само)унищожението на БСППенсионери заменят млади лекари, икономисти и инженери в ръководството на партията

Вчера премина и конференцията на най-големия район – „Централен“. Както TrafficNews писа десетки  делегати не бяха допуснати до конференцията, а на входа бяха наети охранители, които да пускат „правилните” хора.

Екшън в Пловдив! Гавази на Нинова завардиха централата на БСП – пускат само „правилните” хораНедопуснаха легитимно избрани делегати и общински съветници на конференцията на „Централен”

Председател, на мястото на младия общински съветник Тодор Стоилов, стана никому известният Николай Иванов – член на БСП от 2019 г., а считаният за фаворит д-р Любомир Паунов отказа да участва в избора. Преди конференцията той написа и публикация, в която остро се противопоставя на действията на работната група, целяща, според него, единствено да дискредитира и унищожи градската партийна организация под давлението на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и лично на Корнелия Нинова.

В избора имаше няколко уставни нарушения. Първо,делегатите, които участваха, бяха много по-малко от броя по определената квота 1/7. С над 700 редовни членове в Централен, районната конференция трябваше да наброява минимум 100 делегати, представители на всички партийни организации.Но голяма част от събранията на основните партийни организации не бяха зачетени поради една или друга причина, но пък малкият процент делегати напълно кореспондира на думите от записа с Гуцанов, според който „няма страшно, че няма делегати“, и с 25% проведени събрания ще бъдат избрани партийните органи на районно и градско ниво и техните председатели.В знак на несъгласие голяма част от присъстващите делегати отказаха да участват в заседанието още в началото.

Друго нарушение беше, че номинацията на далия си отвод по-рано днес д-р Любомир Паунов беше в листата за кандидати за председатели, а по-късно разбрахме, че той не е подписал и Декларация за съгласие за участие в партийните органи, както е по устав. Не е ясно колко от избраните за районен съвет на Централен и делегати за градската конференция не са подписали декларации за съгласие, а са избрани в партийните органи. С оглед на това следва да се смята, че изборът и цялата районна конференция са напълно нелегитимни!