Готвеният инвестиционен заем, който възнамеряваше да изтегли община Пловдив ще бъде по-малък от обявения размер от 113 милиона лева, заяви кметът Здравко Димитров. По думите му процесите вече прекалено много са се забавили, за да се изтегли такава голяма сума.

„Тази сума от 113 милиона лева не се приема от никой - нито от хората, нито от вас журналистите, както и от политическите сили. Ние също смятаме, че тази сума е прекалено голяма, макар че  бизнесът ни каза, ако може да теглим и 1 млрд. лева“ , каза градоначалникът.

Той допълни, че скоро ще бъде оформено предложението и входирано в общинският съвет, но все още не се знае кои от предложените проекти ще отпаднат.

На въпрос дали пробивът под Водната палата е един от тях, кметът заяви, че категорично този проект ще се случи.

„Дори и да не го одобрят от заема, аз ще започна да го правя с пари от бюджета“, каза Зико.

По думите му тази тапа, която се е образува там заради кръговото кръстовище трябва да се оправи и да се направи всичко възможно да се разрешат проблемите с придвижването.

Припомняме, че на общественото обсъждане бяха предложени проекти за 113 млн. лева, като сред тях бяха освен пробива под Водната палата и нов мост над река Марица, улица Кукуш, „Модър Царевец“, „Хаджи Димитър“, „Даме Груев“ и други