Кметът Здравко Димитров ще направи  последната си първа копка в този мандат. Утре в 12:00 часа  градоначалникът ще даде старт на изграждането на две спортни  зали с топла връзка в район „Западен”.

Те ще са стойност от 6,7 млн. лева без ДДС, а изпълнител  ще е „Парсек груп”.

Общата застроена площ е 2286 кв.м, като включва две тренировъчни зали за волейбол и баскетбол, свързани с топла връзка.  

В документацията е записано, че трябва да се осигурят подвижни скамейки за резерви, треньори и наблюдатели - 7 броя по 5 места за всяка зала, или общо 70 места в двете зали. Въпреки че са тренировъчни, броят на местата – по 35 за всяка зала, изглеждат крайно недостатъчно, предвид, че има физкултурни училищни салони с повече седящи места.   В него е включен и кафе-бар до 23 места, помощни и санитарни помещения.

Общият брой на паркоместата е 41, предвидено е и облагородяването и озеленяването на имота от 5 дка между СУ „Св. Св. Кирил и Методий” и парк Ружа.

Идеята е двете зали да бъдат тренировъчни за баскетбол и волейбол, където пловдивските клубове да тренират, а юношеските гарнитури да провеждат своите мачове.

Кметът също не харесва проекта за новите зали в Смирненски, местата били малкоИнфлацията вдигнала цената на спортния комплекс

След публикация на TrafficNews: Община Пловдив сметна правилно формулата за 7 млн. леваКомисията, назначена от Георги Титюков преработи обърканите резултати за тренировъчните зали в Смирненски