„Очакват се следобед и привечер още по-бурни ветрове, които да достигнат над 100 км/ч. Призовавам хората, ако нямат работа навън да стоят по домовете си”, предупреди кметът Здравко Димитров.  Той коментира пред TrafficNews, че екипите на общинските предприятия не са спирали да работят от снощи и постоянно се включват нови екипи.

„Дали работата на „Градини и паркове” е добра? Винаги може и по-добре, но не са спрели да работят. Вадим още екипи сега и ОП „Чистота” се включват също.  За това инвестираме в техника и ще продължим да го правим, за да се реагира и при такива ситуации.  В постоянен контакт сме с Пожарната и МВР относно ситуацията. Надявам се да не се стигна до нови щети. Природа е! Не можем да вървим срещу нея, но трябва да пазим и хората. Искам да попитам къде са сега „зелените”? Те скачат за всяко дърво, когато трябва да се отреже. Виждате какви щети може да нанесе, а можеше да се случи и по-лошо…”, коментира градоначалникът.

 Той каза, че няма щети по общински сгради, детски градини или училища, с изключение на инцидента в „Тракия”, когато падна изолация от блок в двора на забавачка.

Първа пролетна буря връхлетя Пловдив, предизвика хаос под тепетатаВятърът предивзика редица щети под тепетата

Дърво се стовари върху пловдивчанин в „Кършияка”, откаран е в болницаИма съмнения за счупен крайник

Санировка на блок в Пловдив се срути върху детска градина