Кметът Здравко Димитров и собственикът на фирмата изпълнител ПИМК Илиян Филипов инспектираха строителството на стадион „Христо Ботев”.  Кметът заяви, че първо се е обадил на  журналистите за инспекцията и след това на изпълнителя, за да се види, че няма нещо нагласено.

„Спокоен съм за този обект, че ще се изпълни.  Стъпих на родна земя. Всички знаят, че съм от Ботев, но искам и хубав стадион за Локо. Получавам всеки ден информация за строителството тук, дори броят колко хора работят на строежа, има и камери”, каза кметът Здравко Димитров.

По време на инспекцията стана ясно, че има казус със седалките за Колежа. Преди години те бяха закупени от Община Пловдив и дарени на Ботев, като те се пазят на склад.

„Седалките не попадат в обхвата на поръчката, има закупени, но това, което съм чувал от приятели и от фенове, че те не стават. Аз не съм ги видял, трябва Община Пловдив да вземе решение дали да се сложат тези или да се купят нови”, каза Илиян Филипов.

Кметът каза, че ще видят къде са седалките ще вземат решение дали да се ползват те или да се купят нови. Решението ще бъде взето от Общинския съвет след анализ, ако трябва да се закупуват нови. Сегашните могат да бъдат дарени на Марица, Спартак и другите спортни клубове в града.

„В момента има 75-80 души строители на обекта. Работихме на Бъдни вечер, Коледа и на Нова година ще се извършват дейности. Така ще е докато не завършим обекта”, каза още Филипов.