Кметът Здравко Димитров и служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев откриха учебната година заедно с учители и ученици в СУ „Патриарх Евтимий“ в Пловдив.

“За мен е чест и удоволствие да бъдем днес заедно. Това училище има много история. Тук са учили хора, които са определяли пътя на България, това училище създава лидери. Попивайте всичко от вашите учители, те са вашите родители тук и искат да дадат най-доброто за вас. Никога не забравяйте кои са ви учили и кое е училището ви. На родителите пожелавам една присъствена учебна година, защото, когато децата са вкъщи не е приятно. Нека да бъде здрава, хубава и успешна учебна година. На добър път!”, пожела градоначалникът.

Пожелания за старта на учебната година отправи и директорката на школото Валентина Стоенчева.

„Скъпи ученици, колеги и родители, днес е вълнуващ ден. Бъдете спокойни, до вас са вашите учители. Пожелавам ви да бъдете здрави, успешни, ентусиазирани, за да се реализирате успешно в живота. На добър път!”, каза тя.

Тържествени церемонии по случай първия учебен ден огласиха дворовете на всички училища под тепетата. Тържествата преминаха и при спазването на COVID мерките, като на много места не бяха допускани родители.

Тържество и много усмивки имаше и в ОУ "Души Хаджидеков", където очакват до месец ремонтът да приключи и децата отново да се върнат в основната сграда на училището.

Въпреки пожара и ремонта: Тържествен старт на учебната година в ОУ „Душо Хаджидеков"Библиотеката на училището е преустроена в класна стая

Празникът и в ОУ "Елин Пелин":

Тържество даде старт и на първия учебен ден в ОУ "Димитър Талев":