Опасно ще е времето днес в цялата страна. Жълт код за силен вятър е обявен за цяла България утре. В област Сливен кодът е оранжев. Там се очаква поривите на вятъра да достигнат 28-30 метра в секунда. В Централна и Източна България има предупреждение за възможни значителни валежи, гръмотевични бури и градушки. В Пловдивска област се очаква да паднат до 25 mm

Вятърът ще се ориентира от западсеверозапад и ще започне да се усилва. Минималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София около 13°, в Пловдив - около 16°. Максималните ще бъдат от 18°-19° по високите полета в Западна България до 26° в югоизточните райони, в София около 18°, в Пловдив - 25°.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца.

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Още преди обяд валежи ще спрат, а облачността ще намалее, най-късно в масивите от Източна България. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра около 7°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде облачно с валежи. След обяд облачността ще намалее до слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимални температури между 22° и 24°. Температурата на морската вода е между 16° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.