Днес официално стартира мащабният проект за облагородяване на района около “Гладно поле“ в Пловдив. Срокът на проекта „Подобряване на градската среда в зона с потенциал за икономическо развитие „Гладно поле“ е 30 месеца, но дейностите по трите лота са със срок от средно 180 работни дни.

Строителните работи по реконструкцията на обектите ще вървят едновременно, като това ще наложи почти цялостно затваряне на целия квартал от южната част на булевард „Цариградско шосе“.

Проектът е на стойност от 11 886 112,50 лева и включва реконструкцията на бул. "Санкт Петербург" - северното платно - в участъка от ул. "Богомил" до бул. "Освобождение", - ул. "Лев Толстой" в отсечката от ул. "Ген. Радко Димитриев" до ул. "Богомил". - ул. "Богомил" в участъка от ул. "Лев Толстой" до бул. "Санкт Петербург" и ул. "Генерал Радко Димитриев" в участъка от ул. "Лев Толстой" до ул. "Георги Странски"

„Проектът, който започва е с голямо значение за района, както и за целия град. Той ще засегне почти изцяло района на юг от Цариградско шосе, затова непрекъснато разговаряме с ръководителите на проекта за въвеждане на гъвкава организация на движението“, това заяви кметът на „Източен“ Иван Стоянов.

„Ще има задръствания, строителството изисква жертви. Почти целият град ще бъде строителна площадка, проектът обаче е с европейско финансиране и трябва да се съобразим със сроковете, намираме се в ситуация, в която трябва да си свършим работата“, това заяви зам.-кметът на Пловдив Пламен Райчев.

Ръководителят на проекта инж. Атанас Чилингиров успокои, че затварянето на булевард „Санкт Петербург“ няма да  бъде цялостно, а отсечката ще бъде блокирана едва когато се стигне до поставянето на нова асфалтова настилка.

Очаквайте подробности!