Първа копка на най-мащабният проект на ВиК – Пловдив ще бъде направена днес от 11:00 часа на кръстовището на бул.“Коматевско шосе“ и ул.“Модър“. Оттам ще стартират дейностите по Южния обходен колектор, който ще затвори, но след това и ремонтира редица основни артерии в Пловдив.  Стартът на дейностите не е избран случайно – от фирмата изпълнител ще работят там, за да могат да извършат ВиК дейностите по „Модър-Царевец” и да дадат фронт на работата.

Първата копка ще бъде направена от шефа на ВиК Пловдив  инж. Огнян Кулишев,  заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството  Захари Христов и заместник- кметът по „Строителство и инвестиции“ в Община Пловдив инж. Пламен Райчев

Събитието ще даде старт и на най-големия проект за Пловдив  - „Инженеринг -проектиране, строителство и авторски надзор на обект „Реконструкция и изграждане на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив”.

Проектът е финансиран чрез Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, кат стойността му  е 134 720 653,75 лв., от които 81 млн. лева от Европа.  Крайната дата на проект е през месец март 2024 година.

Южния обходен колектор ще затвори ул. „Царевец”, бул. „Ал. Стамболийски”, „Кукленско шосе”,  ул. „Нестор Абаджиев” и други основни артерии. Очаква се фирмата да започне на 3 места, които ще затворят изцяло бул. „Ал. Стамболийски” в следващите месеци.

Очаквайте подробности!