Въпреки фитосанитарните проверки и отстраняването на голяма част от опасните дървета в района на улица „Богомил”, все още се намират такива, които застрашават околните.

За поредното такова дърво сигнализира читател на TrafficNews, който живее в района от години. Мъжът твърди, че  многократно е подавал сигнали за премахването му до Община Пловдив, към район „Централен”, както и до ОП „Градини и паркове” , но и до ден днешен резултат няма. Опасната растителност се намира на ул. „Богомил” № 55.

„Дни след неприятния инцидент с паднало дърво върху деца в близост до детска градина, искам да сигнализирам за друго опасно дърво в района. Както се вижда от снимките дървото е наклонено към улицата и всеки момент може да падне и да се случи нов инцидент”, разказа читателят ни, като допълни, че му е омръзнало да подава сигнали до институции и никой да „не го отразява”, това е и причината да се обърне към нас.

Медията ни предаде сигнала до ОП „Градини и паркове” откъдето заявиха, че ще се извърши проверка.

Припомняме, че миналата седмица, голяма част от опасната растителност в района беше премахната след случилия се тежък инцидент, при който пострадаха деца. След случилото се до медията ни достигнаха още сигнали за опасни дървета, за които граждани твърдяха, че са подавали сигнали до съответните институции, но без особен успех.

Малко след като TrafficNews сигнализира до общинското предприятие „Градини и паркове”, беше извършена фотосанитарна проверка от експерти от районното кметство. Последва и заповед на районния кмет за отстраняването на опасната растителност.