563 жители на Пловдив и областта са били излекувани от коронавирус, а новите случаи са едва 14.С тази информация започна  днешния 7 декември.

За 24 часа: 10 починали с коронавирус в Пловдив и областта, 563 излекуваниСред новозаразените са двама лекари

Една от основните теми под тепетата в последните дни се оказа провеждането на коледния базар в Капана. Докато организаторите се готвят за протест, Общинския кризисен щаб заяви, че събитието може да се състои след 21 декември и то ако има спад на случаите.

Организаторите на забранените базари в Пловдив готвят протестС какво сме по-опасни от Джъмбо, питат те

Ако обстановката се подобри: Базар в Капана ще има!Възможно е той да бъде разположен на площад "Централен"

 

Това се случва на фона на изявленията на премиера Бойко Борисов, че след 14 декември могат да се разхлабят част от мерките, като се отворят детските градини.

Борисов: На 14 отваряме детските градини, а след това всичко друго поетапноПремиерът е на посещение в завод за хлебни продукти

Здравният министър: Много е рано да говорим за отварянеМинистър Ангелов засегна темата с хаоса по магазините

В същото време се вижда, че първата седмица след въвеждането на новите мерки се виждат явни разлики в броя на заразените.

Какъв ефект дават мерките? Заразените надолу с 22% за седмица, смъртността – също намаляВ Пловдив се заболеваемостта е с 30% надолу в сравнения с първата седмица преди мерките

Днес Петър Георгиев, който потроши 6 автомобила в район „Тракия” през декември миналата година, се изправи пред съда, за да отговаря за действията си, а бензинджия от Пловдив е осъден на 3 години затвор заради шофиране в нетрезво състояние.

Шофьорът на БМВ-то, помлял 6 коли в Тракия след гонка с полицията, застана пред съда! Не признава винаСлед задържането му той не дал съгласие да се подложи на полеви тест в районното, отказ е направил и за кръвен такъв

Шофьорът, потрошил 4 коли в Тракия, бил пиян! Това не е първото му нарушениеИнцидентът стана на 5 декември

Феновете на рока гледат с надежда 2021 година. Тогава се очаква да се проведе Hills of Rock, а една от най-великите метъл групи – SlipKnot се очаква да акостира под тепетата.

Hills of Rock се завръща през 2021-а със Slipknot, Amon Amarth и още 32 бандиВижте кога ще се проведе събитието

Новият лъч на Околовръстното шосе в Пловдив може да е готово през 2022 година.

Пуснаха още една поръчка за новия лъч на Околовръстното на Пловдив, стартира в началото на 2021 г.Търсят строителен надзор за Югоизточния обход, който ще получи 750 000 лева