"Разговаряхме с премиера Борисов. Имаме готовност да отворим детските градини. Това е първата мярка, която може да отхлабим още в понеделник. Много е рано да говорим за отваряне на всичко от 21 декември при условие, че седмицата, която ни е важна е от 14 декември. Това заяви министърът на Здравеопазването професор Костадин Ангелов след среща с директорите на здравните инспекции. Коментарът му идва след изказване на премиера Бойко Борисов, в което казва, че от 21 декември мерките ще се разхлабват. На 16 поетапно ще се връщат и децата в учебните заведения.

Борисов: На 14 отваряме детските градини, а след това всичко друго поетапноПремиерът е на посещение в завод за хлебни продукти

Министър Ангелов засегна темата с хаоса по магазините.

„Разпоредил съм пълна проверка. Съставени са предписания и актове. Ако не се спазват предписанията, обектите се затварят. Имаме 6 санкции на големи вериги”, каза професорът.

„Повече от 2 месеца работи екип под ръководството на вицепремиера Дончев. Ще се справим с мерките и изборите ще се проведат”, категоричен е министър Ангелов.

Ангелов се срещна с шефовете на шестте РЗИ-та.

„До четвъртък директорите на шестте РЗИ-та, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу COVID-19, трябва да изготвят списъците на желаещите да се ваксинират медици. В понеделник отново ще се съберем. Във всички РЗИ-та ще имат фризери. Има хладилници в лечебните заведения, където ще се поставят ваксините. До края на годината ще бъде сключен договора за хладилниците и в началото на новата година ще имаме всички хладилници", каза още Ангелов.