Няма причина нашите базари да не работят, но всички общински пазари да функционират нормално. Видяхме какво стана в магазин "Джъмбо". Нашите събития се провеждат на открито, при спазване на всички противоепидемични мерки. Там хората са на закрито и дишат един и същи въздух. Това заявиха в сутрешния блок на Нова телевизия организаторите на Базар Капана и Фермерския пазар в Пловдив. В момента те са пред сградата на Общината, където ще настояват за провеждане на организираните от тях събития.  

Според организатора на Фермерския пазар Гергана Кабаиванова мотивите на общинския щаб са неприемливи, а в момента интересът към фермерските продукти е засилен. 

"Не го приемаме, защото пазарът се провежда навън при спазване на всички мерки", коментира тя. 

"Самите участници в събитията са отговорни и ще взимат всички мерки, които ние определим", коментираха създателят на Капана фест Никола Сивков. Организаторите допълниха, че препитанието на 300 семейства зависи от провеждането на това събитие. 

"Ние сме редовни участници в двата базара. В момента ни е отнета възможността да работим и продаваме стоката си. Това са работните места, на които разчитаме", коментира една от участничките. 

От администрацията пък са категорични, че провеждането на масови мероприятия в момента е опасно. По-късно днес ще се проведе среща между ОКЩ и организаторите. 

Организаторите на забранените коледни базари: С какво сме по-опасни от хипермаркетите?С решенето си Щабът и общината оставят без препитание десетки творци и занаятчии без да ги компенсира