Пловдивчанин забрави колата си в Капана на забранено за това място. Тази хипотетична версия ни хрумва при вида на лек автомобил „Мазда”, облепен с три фиша за неправилно паркиране. Колата е оставена на улица „Златарска” №6, точно на пъпа на Пловдив. Отстрани Халите, а отпред Главната улица – толкова централно паркомясто трудно може да бъде намерено свободно, дори и в работни дни.

А в случая то е и забранено, тъй като се намира в обхвата на знак „В27”, който напълно изключва спирането и престоя. Залепените на стъклото фишове са за дати 16, 17 и 20 ноември. От тук си правим и извода, че автомобилът изобщо не е бил местен в рамките на пет дни, другият вариант е шофьорът да е спирал три пъти подред на едно и също място, което вече знае, че е забранено и да си пази фишовете на стъклото, което е малко вероятно. В първия случай можем да кажем, че е спестил от Синя зона или платен паркинг в центъра на града, тъй като вместо да плаща по 2 лева всеки час, той ще заплати само 60 лева.  

Платеното паркиране под тепетата е по два лева на час, като обхваща интервала от 8.30 до 18.30, това прави общо 10 часа или 20 лева, математиката показва, че въпреки глобите, шофьорът досега е на плюс.