Заградено с телена ограда междублоково пространство в Тракия възмути местни жители и провокира междусъседски спорове. Става въпрос за района около блок 241 до парк Лаута.  Живущите в блоковете са си направили импровизирано футболно игрище, а  един от тях е решил и да загради терена. За целта е опънал тел около дърветата, а плановете му били в бъдеще да засади увивни растения, за да се отличава „оградата”.

За самото игрище е уведомен и кметът на Тракия Костадин Димитров, който е позволил там да се поставят футболните врати и разказва, че живущите в района са изключително задружни и сами поддържат зелените площи в района.

Въпросната тел обаче притесни други пловдивчани, които смятат, че оградата е опасна и може да се стигне до сериозен инцидент. Читателка на TrafficNews.bg дори се е наранила, преминавайки оттам, като не е видяла загражденията.

„Няма маркировка и не се вижда, нито на слънце, нито в мрачно време, за вечер да не говорим. А когато бързаш, можеш да си нанесеш травми и буквално да се заколиш! Аз се ударих на въпросната ограда и след това махнах долната част, за да не се убие някой друг след мен, последваха викове от съседи на терасите, че им развалям загражденията”, пише нашата читателка.

Тя е изразила възмущението си и във фейсбук група, като казуса предизвиква спор. Според част от хората, заграждението е отстрани на алеите за пешеходци и няма проблем с преминаването, други обаче са съгласни с това, че оградата е опасна и може някой да пострада.

По-късно телената ограда е заменена със сигнални ленти, но и така възмущението не стихва.

„Не може частни лица да заграждат общинска собственост, това е абсурдно”, коментира още нашата читателка.

Поради тази причина кметът на района е разпоредил загражденията да бъдат изцяло премахнати и получил уверение, че това ще се случи в най-кратък срок.  Той е съгласен, че оградата може да е опасна, но и поздравява пловдивчаните, които полагат усилия за междублоковите пространства.

„ Надявам се да намерим съмишленици, които не само с идеи, но и с действия ще ни подпомагат да превърнем района в още по-красиво място”, заяви той.