Превозвачи по 28 линии от областната транспортна схема търси Община Пловдив. Тя е пуснала обществена поръчка за избор на изпълнител по 29-те позиции, които са от нейната квота. Досега голяма част от линиите се изпълняваха от „Хеброс бус”, но фирмата на Веселин Дошков е в тежко състояние. Самата тя се отказа от редица от договорите още преди да са изтекли. Поради това Община Пловдив сключи временни договори с няколко фирми, за да не останат курсовете без изпълнител.

Нови превозвачи поемат автобусни линии в ПловдивскоВижте фирмите и дестинациите според новите договори:

Новата поръчка е разделена на 28 позиции, като всеки участник може да кандидатства по една или повече от тях. Офертите ще се отварят на 31 януари, като след това ще бъдат сключени и договори с избраните фирми.

Маршрутите са от Пловдив до Ръжево Конаре, Ръжево, Главатар, Марково, Розовец, Строево, Голям Чардак, Правище, Драгомир, Асеновград, Хисаря, Карлово, Съединение, Кричим през Стамболийски, Кричим през Перущица, Първомай през Асеновград, Първомай през Градина, Храбрино, Искра, Раковски, Чехларе, Златосел, Болярино, Чалъкови, Богданица, Богданица през Моминско, Старосел, Оризаре и Златитрап.

Видно от документите най-натоварените две линии са до село Искра и Съединение, като процентът на запълване през 2021  година е 52% и 51% - средно около 27 души на курс.  Най-слабите линии според данните са до Старосел и Оризари и Златитрап  - около 20% заети места и средно от 9 и 5 души на курс.