9-годишният Марти, чието лечение се превърна в кауза за стотици българи с добри сърца, отново се нуждае от помощ. Мартин Димитров Станев  е на 9 години и е с диагноза Аутизъм и неразвита експресивна реч и хиперактивност. Благодарение на стотиците хора, които откликнаха и дариха средства, детето започна лечение в Турция. След няколко направени вливки със стволови клетки, в състоянието му има сериозен прогрес. Марти вече се облича сам, сервира и се храни сам. По препоръка на професора, който следи състоянието му, трябва да се направи още един курс със стволови клетки, чиято цена е 48 000 евро. Назначени са 6 вливки, като цената на всяка от тях е 8 000 евро. 

Родителите му не разчитат на държавата, която смята, че болното момче не отговаря на условията , за да му бъде осигурено лечение в чужбина. Единствената сума, получена от държавата до този момент е 500 лева. В същото време обаче работи само бащата на Марти, а майката се грижи изцяло за него. 

"Знаем, че още има хора с добри сърца и ще бъдат с нас по- пътя по който, продължаваме да вървим и не се отказваме и ще се борим докрай.Защото Марти е всичко, което имаме и той го заслужава.Наш дълг е да му осигурим, едно прекрасно детството и щастливо бъдеще и ще бъдем с него до край.Нека това, слънчево дете да се преобщи към обществото. Сумата е не по-силна за нашето семейството, понеже само бащата на Марти работи а аз се грижа изцяло за него" казват родителите Краси и Димитър Станеви. 

Надяват се на истинско коледно ЧУДО и благодарят от сърце на всички, които са протегнали ръка за помощ.

 

Който желае да го подкрепи може да дари средствата на дарителската му сметка в UniCredit Bulbank.

IBAN:BG 24 UNCR 7000 1524 6249 77

Мартин Димитров Станев