Поредна акция на полицията завърши с изземане на над 1000 авртикула от магазин в центъра на Пловдив. Проверяваният обект е "Studio LUXE" на ул. "Преслав" на метри от Главната. 

"При процесуално-следствените действия от обекта и адреса на жената общо са иззети около 1000 артикула – луксозни дрехи, обувки и аксесоари, обозначени със знаците на защитени търговски марки и предлагани за продажба без съгласието на правопритежателите. По случая е образувано досъдебно производство", съобщиха от МВР-Пловдив. 

В интернет обектът се подвизава като физически магазин на сайта на модния бранд „Matheya George“ на Гергана Комитова - Господинова. Докато в онлайн пространството се продават дрехи с горепосочения бранд, то в обекта полицията се натъква на множество обувки и чанти на световни марки като "Balenciaga", "Disquared 2", "Victoria Secret's" и т.н. На всеки пътуващ в Турция прави впечатление, че много приличащи стоки на тези, от предложените в магазина, се продават по пазарите за символични цени. 

Оказва се, че дружеството, което стопанисва магазина, е различно от посоченото на сайта за доставки на бранда "Matheya George" и не е собственост на Господинова, въпреки че обектът е представен именно в сайта ѝ. Дружеството, собственик на "Studio LUXE", е "ТТ Трифонова", а съдружничка с мажоритарен дял е гримьорката и модел Теодора Трифонова. Управител и с едва 10% от капитала е 79-годишната Груда Стоева. Теодора е на 30 години и въпреки че е родом от Харманли е регистрирала фирмата си в Пловдив.

Магазинът ѝ в града под тепетата отваря врати през пролетта на 2021 година. Очевидно в него се продават дрехи освен на българската марка на приятелката ѝ Гергана, така и на световни марки, но според полицията без разрешението на собствениците им. С други думи това означава, че става дума за реплики. 

В едно интервю моделът Трифонова споделя, че разглежда колекциите на много от известните дизайнери, но "чак да ги следя изкъсо е силно казано. Симпатизирам на Guess, Armani, Miss Sixty и др". Очевидно симпатиите са преминали извън личния интерес и са се превърнали в бизнес, който обаче е забранен от закона. 

Предстои да се направи пълен анализ на стоката в магазина. В хода на разследването трябва да се докаже произходът на дрехите и другите модни атрибути. След това стоката ще бъде унищожена, а на Трифонова и Стоева може да бъде повдигнато обвинение. 

 

 

 

 

Снимки на магазина от онлайн пространството:

 

Как е изглеждал обектът при акцията на полицията: