Най-успешният български футболист Христо Стоичков е на посещение в Пазарджик, а програмата му включва няколко събитие днес в града. Първо той беше гост на церемония по награждаване с "Почетен факлоносец на мира" на площад "Константин Величков", след това присъства и на презентиране на проекта "Градина на света" в Парк-Остров "Свобода".

В 16:30ч. Камата ще представи официалната си автобиография "Христо Стоичков - Историята" в Спортна зала "Васил Левски" и ще даде раздаде автографи и ще се снимам с всички желаещи. 

Много неща си говорихме с Лионел Меси. Най-вече разговаряхме за Световното първенство, което за него най-вероятно ще е последно. Готви се по най-добрия начин. Мисълта му е да направи силен сезон и се цели в спечелването на Мондиала. Щастлив е и по-спокоен от миналата година. Не е лесно да смениш Барселона и да отидеш в друг отбор, в друга държава и с друга култура. Много са отборите фаворити за Мондиала за мен са Бразилия и Аржентина, но от Европа също има много силни отбори като Испания, Германия, Франция, Белгия, Дания. Ще бъде голяма битка. Ще бъде едно много голямо предизвикателство, защото ще се играе през зимата. За много футболисти и треньори това е ново. Подготовката и нагласите са съвсем други. Съдбата на футболиста е това трябва да бъде готов да играе седем мача и да спечели световната титла. Не трябва да има злоба и завист, защото до никъде няма да стигнем със злоба и завист. Мирът е нужен по цял свят. Не трябва да има войни. Спортът обединява, но е много пъти разединява. По наше време беше друго и всички ходиха заедно на стадиона. Надявам се да се върне това време. Без да си мотивиран и без да знаеш какво имаш през деня няма как да постигнеш нещо. Така бях и като футболист. Сутрин ставам в 9 и знам какво се изисква и какво трябва да направят в тренировъчния процес. По същия начин и новата ми роля на журналист - аз съм готов винаги с всеки гост, знам всеки един въпрос. Тази година сме направили 100 интервюта със световни футболни звезди. Имам страхотен колектив и моите големи вършат много работа и ще зарадваме много хора, заяви Христо Стоичков. 

Стоичков беше запитан и за ЦСКА, но не пожела да коментира.