Първите разпити на пловдивските общински съветници от мандат 2003 – 2007 година в спецпрокуратурата в София са продължи с часове, а обвинителите били изключително дръзки във въпросите си за сделката за „Пълдин туринвест”, научи TrafficNews.

Призовки за сделката за Панаира са получили всички 51 съветници от мандата на Иван Чомаков, когато се създава смесеното дружество с Георги Гергов, което по-късно поглъща Панаира и редица апетитни имоти под тепетата.

Прокурорите са искали пълна хронология на събитията преди тя да влезе за гласуване в Общинския съвет, като са разпитвали съветниците за къщите в Стария град, Панаира и другите апортнирани имоти в дружеството.  Дружеството бе създадено през 2006 година, а две години по-късно бе приватизиран Панаира.

От сегашния състав на Общинския съвет са трима от тогавашните общинари – Николай Радев, Едуард Сарафян и Константин Георгиев. Съветникът от БСП бе представител на Общинския съвет в смесеното дружество.  

Припомняме, че през февруари гл. прокурор Иван Гешев каза, че  ще разследват начина, по който бе приватизиран Панаира.  Сигналът за начина, по който Георги Гергов взе Панаира бе и в парламентарната Комисия за борба с корупцията.

Все още няма официално съобщение от прокуратурата за действията, които провеждат във връзка с една от най-спорните сделки в новата история на Пловдив.

Спецпрокуратурата рови сделката за Панаира, разпитват пловдивски съветнициГоляма част от общинарите в мандат 2003 – 2007 се привикани за сделката с „Пълдин туринвест”