Общо 428 са проверените водачи и пътници в моторни превозни средства по време на специализирана операция за обезпечаване на пътната безопасност в Пловдив и областта. Тя е проведена от 20 ч. в събота до 4 ч. в неделя, а за констатираните 176 нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 36 акта и 93 глоби с фиш. Допълнително са връчени и 36 електронни фишове за предишни нарушения.

Сред резултатите от акцията преобладават случаите на неправилно движение по пътното платно и неспазване на пътните знаци и маркировка – 47. Следват тези, при които не са представени необходимите документи на водача или на автомобила – 25. Технически неизправни са били 23 МПС. Без поставен обезопасителен колан са установени 11 шофьори. Други 7 са преминали на червен сигнал на светофарната уредба, а 5 са използвали незаконосъобразно мобилен телефон по време на движение. Заловени са и двама души, седнали зад волана под въздействие на алкохол.

За времетраенето на акцията през тъмните часове на денонощието интензивно са използвани и техническите средства за контрол на скоростните режими, от които са регистрирани 35 нарушения.

Значителна част от нередностите на пътя са засечени чрез линейния метод на проверките, като спрямо изведените от автомобилния трафик водачи е взето съответното отношение. С прилагане на този подход в първите минути на неделния ден автопатрул на Четвърто РУ спрял принудително със звукова и светлинна сигнализация лек автомобил „Сузуки”, който извършил неправилна маневра, излизайки с ляв завой от ул. „Фредерик Жолио Кюри” по бул. „Шести септември”. С дрегер е тествана 20-годишната шофьорка на колата и апаратът отчел наличие на алкохол в кръвта над допустимото. Младата жена дала кръвна проба за химически анализ. Задържана е за срок до 24 часа, а по случая – образувано бързо производство.