Недоносено бебе бе успешно транспортирано до пловдивска болница. Мъничето се родило рано рази сутрин с респираторен дистрес синдром - тежко животозастрашаващо състояние, характеризиращо се с висока смъртност  - до 58%, въпреки въвеждането на някои нови терапевтични подходи. Лекарите в Кърджали успявар да го стабилизират, но мъничето има нужда от специализирана спешна помощ в Неонатология в университетска болница, съобщават от Капачки за бъдеще. 

"От Кърджали веднага се свързват с колегите в Пловдив и почти веднага след това от там тръгва детската линейка на Капачки за бъдеще с неонатолог и парамедик на борда.

Час и нещо по-късно линейката вече е в Кърджали, взела е бебенцето и пътува обратно към Пловдив. През цялото време поддържах връзка с екипа на линейката. Още в началото получих съобщение:

"В момента всичката налична апаратура в линейката е включена и работи за живота на бебенцето!"

Транспортирането е благополучно, бебенцето стига до Неонатологията в Св. Георги в Пловдив и получава специализирани грижи от чудесните лекари там", споделят още от кампанията, в която ежедневно се включват стотици дарители. 

Закупената благодарение на "Капачки за бъдеще" неонатална линейка вече е спасила бебета не само в Пловдив, но и в Смолян, Карлово, Асеновград, Хасково и още места от цяла централна Южна България. 
 
Към момента са събрани средства и за втора детска линейка, а кампаниите занапред ще работят за трета.