Бившият зам.-кмет по транспорт и неуспял кандидат за общински съветник Тодор Чонов ще се пробва на нова скъпоплатена държавна работа. Той е сред допуснатите кандидати в конкурса за възлагането на управлението на Летище Пловдив през Съвета на директорите. В конкурса се избират двама представители на държавата и един независим член. Триото ще управлява пловдивския аеропорт, като ще излъчи и един за изпълнителен директор. Тодор Чонов е сред одобрените кандидати през „независимата” квота.

Бившият зам.-кмет на Здравко Димитров изкара скромните 690 гласа като кандидат за кмет на местните избори, което го отреди на 12-то  място от общо 19 кандидати.  Резултатите на изборите ясно показаха, че пловдивчани искат да скъсат завинаги с управлението на града през последните 4 години.

Тодор Чонов, който за целия си мандат не само не подобри градския транспорт, а още повече влоши услугата, сега решава, че има компетенцията да управлява и летището.  Целият опит на бившия  полицейски шеф в транспорта са именно четирите години, докато бе вице на Здравко Димитров. Резултатите обаче все още са видими и то в негативен план – от задръствания, до липса на паркоместа до влошаване на услугата на публичния транспорт.

Бившият зам.-кмет ще се съревновава с още осем за член на Съвета на директорите през независимата квота. Общо кандидатите са 11.  До конкурса са одобрени тримата настоящи членове на управлението на летището – Красимир Пешев, Дойчин Ангелов и Тодор Шопов. Също така бившите директори – Пламен Спасов и Андрея Андреев, а списъкът попълват Владимир Зайков, Михаил  Благомиров, Стефан Христозов, Виктор Налбантов и Николай Бозев.

Тодор Чонов лъже пловдивчани – хвали се, че е най-харесван във Фейсбук с купена страницаКандидат-кметът е взел страница с 52 000 харесвания, оказа се, че в момента са по-малко

Бивша фирма на Тодор Чонов, кръстена на дъщеря му, взе 535 хил. лева от Община Пловдив„Поли ин 95” започва масово да участва в обществени поръчки след излизането на зам.-кмета от нея