Бивша фирма на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов е усвоила над 535 хил. лева през обществени поръчки на Община Пловдив. Фирмата, която носи името на дъщеря му Поли Чонова – „Поли ин 95” е била собственост на Тодор Чонов повече от година, като той излиза от нея след назначението му като зам.-кмет от Здравко Димитров през ноември 2019 година.

В портфолиото на „Поли Ин 95”  ЕООД  е проектиране и изграждане на газови и отоплителни инсталации на територията на Пловдив и региона.

Тя е основана през 2014 година от дъщерята на кандидат-кмета на Пловдив, малко след напускането му като шеф на полицията в Пловдив. През 2018 година  Поли Чонова прехвърля цялата компания на баща си – Тодор Чонов, като той става едноличен собственик на капитала и управител. Година по-късно, когато идва неговото назначение като зам.-кмет, той прехвърля отново  собствеността на фирмата.  Следват няколко семейни размествания в „Поли Ин 95”, като накрая те бива прехвърлена на Петър Георгиев Георгиев през февруари 2021 година.  Самият той  е служител на фирмата, като в поръчките е даден като експерт по безопасност и здраве.

След като Георгиев поема фирмата, регистрирана на ул. „Фредерик Жолио Кюри”, тя започва масово да участва в обществени поръчки, както в Община Пловдив, така и в цялата страна. До днешна дата компанията е участва в 29 процедури, като има 8 сключени договори, показва справка в ЦАИС.

В Община Пловдив фирмата е кандидатствала по 5 процедури, като печели в две.  Първата е през месец февруари 2022 година за строително-ремонтни дейности по подмяна на парната инсталация в Дом за стари хора „Свети Василий Велики“ – гр. Пловдив”. Възложител е директорът Нина Христова, а по нея кандидатства единствено „Поли Ин 95” и е избрана за възложител. Стойността на договора е 264  363 лева без ДДС.  През ноември 2022 година е подписан анекс за допълнителни 128 933 лева без ДДС, което е 50% от стойността на договора.

Така общата сума, която усвоява „Поли Ин 95” по този договор 393 296 лева без ДДС, или близо 480 000 лева с налога.

Втората поръчка, по която  компанията сключва договор е за спешен и авариен ремонт на дефектирали електрически табла, ведно с доставка и монтаж на климатични сплит системи в сградата на ДГ "Здравец". Тя е на директно договаряне без конкурс, като се сключва договор  за 45 хил. лева без ДДС през ноември 2022 година

Най-голямата поръчка, по която кандидатства фирмата е по проекта за чист въздух за доставка на газови инсталации и радиатори за 935 хил. лева без ДДС. Тук компанията се явява с консорциум, но биват отстранени, тъй като не отговарят не условията.

„Поли Ин 95” има договори още с Община  Карнобат, държавно предприятие „Ръководство  на въздушното движение” и ИА „Военни клубове и военно-почивно дело”за над 400 хил. лева.

Тодор Чонов ще продължава делото на Зико, макар и без негоЗам.-кметът по транспорт издига само един районен кмет – нямали подготвени хора за другите

Тодор Чонов се вдига за кмет на Пловдив, Зико май ще го подкрепя

Чонов представи плана за Градска мобилност при мижав интересСамо трима съветници дойдоха да чуят мегаплановете, които според общината трябва да се реализират през следващите 10 години

"Екобус" на Чонов, като Чудовището на Франкенщайн - ще има ли и неговата участ?Общинските съветници гласуват създаването на ново предприятие, но начина, по който се прави, буди смущения