Бившият министър на финансите Симеон Дянков: "Има един завой надясно – ГЕРБ, ДБ и ДПС печелят повече, отколкото на предишни избори". Това обясни пред БНР бившият министър на финансите Симеон Дянков.

„Това означава, че хората започват пак да се интересуват повече от финанси и икономика. Те искат стабилност и сигурност, по-ниска инфлация и стабилни цени на тока. Това обикновено идва от десни правителства. Виждаме го в цяла Европа. След всички по-сериозни кризи в Европа идва дясно управление. Хората вярват, че те са по- способни да се справят с финансовите и икономическите проблеми“,предаде БНР.

"Продължаваме промяната" се оказа по-лява партия по отношение на икономическата политика, обясни Дянков. „Тази част от политиката на правителството им беше в ръцете на БСП, но толкова ляво финансовото министерство не сме имали от много години. Беше лошо време за такава политика. Те не се справиха с инфлацията, дори я увеличиха. Затова казвам, че е време за дясно правителство, с десни политики и цели“.

Партиите, които се обявиха срещу войната в Украйна – ГЕРБ, ДБ, ДПС - спечелиха повече гласове, обясни той. „Продължаваме промяната“ по-скоро зае някакво средно положение, за да запази коалиционното управление“.

Единствената възможна коалиция ще е ГЕРБ, ДБ и ДПС, заяви Симеон Дянков. "Трите са против войната и настояват за по- стабилна икономическата и финансова политика".