Нови 72 часа за 47-годишния шофьор на автобус по линия 18 в Пловдив, който блъсна 34-годишна майка с бебешка количка! По-рано днес Районната прокуратура в Пловдив обяви, че наблюдава досъдебно производство за катастрофата, като то е за нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство и причиняване по непредпазливост на две средни телесни повреди на 34-годишна жена, като деянието е на пешеходна пътека.

Пред разследващите водачът се оправдал, че просто не е видял младата жена и затова я е ударил с возилото. Данните от разследването до момента сочат, че и той, и пешеходката са били на зелен светофар, съобщи Монитор. Дали първоначалните данни за сигнала на светофарите ще се потвърдят, ще стане ясно тогава, когато стане готова автотехническата експертиза на произшествието. Най-вероятно разследващите ще изискат информация и за това как точно са регулирани светофарите на кръстовището между улиците „Съединение” и „Недялка Шилева” в ж.р. „Тракия”, където на 18 октомври около 12,10 часа стана кървавата катастрофа.

Като по чудо едногодишното момиченце в бебешката количка не е пострадало изобщо. Малката била прегледана в Спешния център на УМБАЛ „Св. Георги”, където била закарана с майка си след произшествието. 34-годишната жена обаче била приета в много тежко състояние и с опасност за живота в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ).

Най-тежката й рана, която е и животозастрашаваща, е черепно-мозъчната травма. Блъснатата жена била приета в болницата и със счупен таз, както и с много други наранявания. Тя била поставена на апаратна вентилация и й предстоят още изследвания, уточниха от здравното заведение. На този етап от престоя й в болницата лекарите смятат, че трябва да се изчака с операцията на черепно-мозъчната травма.