Шофьор от Хасково получи две глоби за едно и също нарушение на пътя в Пловдив. При рутинна проверка на Пътна полиция Антон Иванов разбира, че има два електронни фиша за превишаване на скоростта, като те са идентични и в тях няма разминаване в часовете или мястото.

Местоположението, където е извършено нарушението е в град Пловдив на пътен възел „Скобелева майка”. При връчване на фишовете стана ясно, че те са дублирани. Униформеният каза, че не може да ми даде обяснение  защо така се е получило.Така им е излезнало в системата и това, което разпечатва принтерът в колата, това е длъжен да ми даде. Тъй като фишовете са връчени в град Хасково  трябва да отида до Пътна полиция в град Пловдив, за да мога да подам жалба и да отпадне единият от тях . Тоест  аз трябва да ги уведомя, че са допуснали грешка”, каза Антон Иванов пред NOVA.

Той добави, че многократно се е опитал да се свържа по телефона с тях, но е нямало абсолютно никакъв резултат. „Звънях на различни номера, но никаква реакция, никой не вдига телефоните”, разказа още нарушителят.

От полицията в Пловдив са обяснили, че става въпрос за софтуерна грешка при издаването на електронните фишове. МВР допълниха още, че ако някой попадне в същата ситуация трябва да ги уведоми, за да не плати и двата фиша. Уведомяването може да стане както на място, така и по имейл за улеснение.