Спомняте ли си текста на българския шлагер "Събота късен следобед", е при нас е ранен все още, но това не пречи улиците в Пловдив да се "пукат по шевовете" от огромния трафик сякаш е петък в час пик. Стотици автомобили едвам пъплят по основни булеварди, 20 минути се чака, за да преминеш само на един светофар. 

Шофьорите са изнервени, клаксони огласят централните части на града. Част от хората, които все още не са напуснати от надежда за реорганизация на движението в Пловдив, която да облекчи ужасния трафик, споделиха, че ако си предвидиш с по един час отгоре за път - нямаш грижи. 

Само че времето на гражданите и гостите на града през уикенда е скъпо и стриктно разграфено. Всеки иска да се придвижи бързо и да има време за почивка и забавления. 

Най-сериозни тапи има на бул. "Цар Борис 3-ти Обединител", в частта от бул. "Дунав" до Сточна гара. Периметърът около нея в района на бул. "Христо Ботев" от Централна гара до кръстовището с "Източен" също е много натоварен. 

Традиционно "6-ти септември" е трудно проходим. По възможност избирайте алтернативни маршрути или при пешеходни разстояния оставете колата в гаража. 

Припомняме, че напоследък проблемите с трафика в Пловдив се задълбочават. Допринасящо за това са затворените основни артерии за ремонт. 

Ако все пак ви се налага да шофирате можете да си припеете нещо за успокоение, като песента на Стефан Димитров и Сашо Гривната /или пък нещо по-модерно/.

"Вторник, четвъртък - нищо, облаци плътни и купести, с хладни и влажни очища гледат как върша глупости. Нощ срещу събота - чудно, превърташ си цялата седмица, превърташ си пулсът луднал - под марша на дните пленници. Събота, събота, събота, събота късен следобед - малко вали, но приятно", се пее в култовата песен от миналия век.