Различна управленската структура на Община Пловдив ще бъде представена скоро след оставката на зам.-кмета по финанси Илия Кирчев. Това заяви кметът Здравко Димитров, като уточни, че ще има промяна на ресорите между отделните му вицета. Това ще се направи с цел оптимизация на работата на Общината.

Досега Кирчев отговаряше за четири ресора – финанси, икономика, екология и здравеопазване.  Почти всички основни отдели и общински предприятия също бяха към него. Очаква се скоро да бъде избран негов наследник, като той ще отговаря само за финансите и икономиката, за да се концентрира съм събираемостта на данъците и общинските финанси.

На днешния брифинг присъства и Величко Родопски, който е зам.-ректор на Аграрния университет. Неговото име бе спрягано за наследник на Кирчев, но както той, така и Зико казаха, че прочели от медиите за това. Самият Родопски и в момента е външен експерт към Община Пловдив, като следи за работата на общинските предприятия и анализира дейността им.

Кметът категорично отхвърли и тезата, че Кирчев си е отишъл, тъй като негови предложения не се приемали в Общинския съвет.

„И мой предложения не са приемани, не е това причината. В Общинския съвет гледат предимно да си правят пиар, вместо да дадат нещо конструктивно”, каза кмета, като даде препратка към съветници от „Демократична България”.