„Искахме да представим нещо красиво от нашия град, тъй като имаме голяма аудитория и по един или друг начин искахме да го рекламираме”, така коментира действията си от преди няколко дни рапърът Никола Дринков – DRINK минути след като излезе от Второ РПУ. 

23-годишният младеж бе задържан за срок от 24 часа, заедно с 25-годишния си приятел Димитър Марков заради това, че са се покачили с джипове на паметника на Съединението в Пловдив преди дни. Повдигнато им бе и обвинение за това, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, и е извършено при управление на моторно превозно средство, като временно ще бъдат отнети свидетелствата им за управление на МПС.

Младежите бяха освободени от ареста срещу гаранции от 2 000 лева, като за това деяние законът предвижда наказание до пет години лишаване от свобода, както и лишаване от право на управление на моторно превозно средство.

Рапърът DRINK е един от арестуваните за хулиганската проява на Паметника на СъедниениетоТой е посочил пред униформените, че е снимал музикален клип

Относно неразумната проява, Дринков посочи, че това е било грешка, за която вече са си понесли последствията, но не съжалява изцяло за извършеното нарушение. Кадрите от Паметника на Съединението най-вероятно няма да бъдат включени във видеоклипа, към чиято песен са щели да бъдат приложени. Текстът на песента е нормален и има части, които са свързани с историята на България, коментира той.

„Това не е паметник на културата и цялото отношение на полицаите към нас е прекрасно, тъй като не се е случило нищо толкова лошо, докато от медиите това нещо се изопачава все едно е много сериозно. Качила се е една кола някъде и след три минути е слязла. По никакъв начин нищо не е уронено, не е имало голи хора, оръжия или така нататък, просто е имало заснемане на нещо красиво в град Пловдив. Изкачването беше внимателно, било е в късен час, за да не пречим на никой, не е имало застрашени”, заяви Дринков.

Адвокатът на задържаните младежи Пламен Бонев коментира, че клиентите му не са извършили непристойни действия, нито пък са нарушили обществения ред.

„За мен престъпление няма, но разбира се това вече ще го прецени съдът на един по-късен етап. Дори, снимайки се на паметника, правят реклама на нашия град, както звезди по целия свят се снимат по различни паметници и културни забележителности. Аз не съм убеден, че дори това е паметник на културата”, посочи Бонев.

Той допълни, че чакат справка от министерството, за да стане ясно дали въпросният паметник е паметник на културата. Адвокатът припомни и случая със снимките на Рут Колева в Перущица. Според него има двоен стандарт, защото след случая, певицата не е била привлечена като обвиняема.

„Момчетата съжаляват до толкова, че има отрицателни коментари и не биха го повторили, но пак казвам те непристойни действия не са вършили. Във въпросната вечер не е имало и възмутени лица на мястото. Сниман е някакъв клип и то за няколко секунди, това е, няма друго. В крайна сметка дали има престъпление ще прецени съдът”, завърши адвокат Бонев.

Припомняме, че на видеоклип, който е бил разпространен в социалните мрежи, се вижда, че през нощта на 25-ти срещу 26.11.2022 г. джип изкачва стълбите на Паметника на Съединението, където вече е паркиран и втори автомобил. По случая не е бил подаван сигнал до прокуратурата или полицията. След като се е запознал с въпросния видеоклип, Районният прокурор на РП-Пловдив се свързал с Директора на ОДМВР Пловдив с оглед предприемане на незабавни действия по установяване на извършителите.

Този месец името на DRINK-a бе замесено и в друг скандал, за който медията ни съобщи. Ставаше дума за побой над 18-годишно момче, което разказа пред TrafficNews, че е билo пребитo от група младежи, сред които е бил и рапърът Никола Дринков, който също е нанасял удари и ритници, твърдеше пребитият. Малко след като публикувахме материал по темата, изпълнителят се свърза с нас, за да отрече твърденията на Симеонов, като заяви, че няма нищо общо с тази история и бе категоричен, че не е нанасял удари по 18-годишният ученик.

Рапърът DRINK с коментар минути след излизането си от ареста:

Джипове се катерят по паметника на Съединението, "паркираха" под него за снимкиМонументалната творба не е защитена от Закона за културното наследство

Шофьорите, покачили се джипове на паметника на Съединението, в ареста за 24 часаЕдиният от тях има предишно осъждане