Със заповед на министъра на вътрешните работи на длъжността заместник-директор на пловдивската полиция е назначен комисар Радослав Начев. Днес официално той бе представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

"Дойде моментът, в който трябва да сваля фуражката с белия чохъл, за да поема към ново предизвикателство! Благодарен съм, че имах възможността една година да работя в най-тежката самостоятелна структура в МВР и да трупам опит! Структура изпълнена с професионалисти, които ме караха да се чувствам горд, че работим заедно! Благодаря на всички служители от отдел “Пътна полиция” - СДВР за всеотдайността и високия професионализъм, които видях. Благодаря, че бях част от вас. Желая здраве на вас и вашите семейства успех!", коментира Начев.

Радослав Начев е роден през 1983 г. в Пловдив. През 2007 г. завършва специалност „Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция“ в Академия на МВР.  Същата година започва работа като   полицейски инспектор в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“  в сектор „Пътна полиция“ на ОДМВР - Пловдив.

От 2011 г. са му възложени функции по непосредствено ръководство и управление на този сектор, а през 2013 г., след успешно издържан конкурс за израстване в категория, става негов началник.  През 2015 г. е преназначен на длъжност началник на група в пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“, а през юни 2021 година застава начело на същото подразделение. От декември същата година до встъпването му като заместник-директор на ОДМВР – Пловдив, работи в Столична дирекция на вътрешните работи, където последователно заема постовете на заместник-началник и началник на отдел „Пътна полиция“.

За постигнати високи резултати през професионалния си стаж в МВР Радослав Начев многократно е получавал награди.