Популярната верига хотели  „Радисън” проучва възможността да стъпи в Пловдив, научи TrafficNews.   От международната компанията са набелязали някои от най-големите хотели в Пловдив, сред които „Империал”, „Санкт Петербург”, „Гранд хотел Пловдив” и „Лендмарк”. От „Радисън” имат намерения да закупят някой от изброените хотели. Предварителни преговори с част от собствениците вече са проведени, но към този момент все още са в начален етап.

В момента в България няма обект от веригата „Радисън”, след като през 2016 година хотелът „Радисън Блу” смени собствеността и името си на  „Intercontinental Sofia”.

Международната верига Radisson Hotels разполага с над 1100 хотела в света. Тя държи няколко бранда под това име - Radisson Blu, Radisson Red, Radisson Collection, Country Inn & Suites, and Park Inn by Radisson. В Европа най-разпространения бранд е Radisson Blu, който разполага с обекти в повечето от големи и важни европейски градове.

Веригата, която е основна от 1909 година, смени няколко пъти собствеността си. Radisson Hotel Group, чийто активи се оценяват на 7,3 милиарда долара, бе продадена холдинга Aplite Holdings AB, в който основен акционер е правителствената китайска компания Jin Jiang International.