Новата временна организация за движение по северното платно на бул. „Хаджи Димитър“ ще влезе в сила от 3 октомври. В платното движението ще е двупосочно, докато тече ремонтът на южното платно на булеварда.

„С новата организация ще облекчим трафика“, коментира зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов, който днес се срещна с представители на фирмата изпълнител на пробива под Водната палата и с телекомуникационния оператор Виваком, за да уточнят последните детайли около проекта, чийто старт предстои пред следващата седмица.

Работата по пробива ще затвори за движение бул. „Марица-юг“ между ул. „Никола Войводов“ и бул. „Цар Борис Трети Обединител“. Алтернативно пловдивчани ще могат да използват бул. „Шести септември“, а ОП „Организация и контрол на транспорта“ ще регулира светофарите на пл. „Шахбазян“ („Житен пазар“) и на Баня Старинна, за да осигури по-дълга зелена светлина.

Пробивът под Водната палата ще струва 9,2 млн. лв., като с него бул. „Марица-юг“ ще стане скоростен, ще се отпуши и трафикът по моста на Марица при Международния панаир.