КНСБ организира утре протест в Пловдив под надслов „Да защитим доходите от инфлацията и работните места от кризата!“ Той ще започне в 12 часа. Исканията на КНСБ са структурирани в няколко основни направления: 

- Искания за повишаване на доходите и ефективни мерки за овладяване ръста на инфлацията и излизане от икономическата криза; 

- Искания за гарантиране на здравословни и безопасни условия на труд; 

- Искания за ефективни действия за разширяване обхвата и насърчаване на колективното трудово договаряне; 

- Искания за справедлив зелен преход; 

- Искания за промени в регламентацията на сумарното изчисляване на работното време.

Протестът ще обхване периметъра на ул. "Гладстон“, в района на Дома на културата "Борис Христов“. Участие в него ще вземат синдикални активисти и членове на КНСБ, начело с президента на синдиката Пламен Димитров.

Заради митинга участъкът на ул. „Гладстон“ от кръстовището с ул. „Преслав“ до кръстовището с бул. „Руски“ се затваря за движение на пътни превозни средства от 12:00 до 12:30 часа. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. 

В посока изток – запад градските автобуси по линии №10 и 66 ще се движат, както следва: след подлеза на ул. „Гладстон“ – надясно по ул. „Преслав“, наляво по бул. „Руски“, надясно по „Гладстон“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока: от кръстовището при Търговската гимназия – наляво по бул. „Руски“, надясно по ул. „Преслав“, наляво към подлеза на ул. „Гладстон“.

В посочения интервал от време автобусите няма да спират на спирките пред кино „Космос“ и Дома на културата „Борис Христов“.