Недвижимо имущество на строителния предприемач от Пловдив Цветил Цветилов отново попадна в хватката на частни съдебни изпълнители. Затъналият в дългове строител ще трябва да се раздели и с жилищна сграда, чието изграждане започна през 2021г., но така и не доведе до финал.

Още на груб строеж, тя е попаднала в списъците на съдия изпълнител Петя Николова, а на фона на параметрите ѝ, се продава на безценица. Първоначалната стойност за залози, съставляваща 80% от оценката на имота, е 593 182 лева, или 303 290 евро. В момента сред офертите на брокерските агенции под тепетата могат да бъдат открити апартаменти в центъра на града за подобни цени. 

Парцелът, върху който фирмата на Цветилов „Теа Сити Груп“ започна строеж, се намира на ул. „Брацигово“ № 4 в район „Южен“ и е обща площ 258 кв.м.. Трайното предназначение на територията е урбанизирана, с начин на трайно ползване застрояване до 10 м..

Върху него е вдигната тухлена жилищна сграда с РЗП 1047 кв.м.. По задание тя трябва да е 7-етажна, като в нея са разположени 11 самостоятелни жилища – апартаменти. Повечето от тях са с площ между 40 и 50 кв.м., имат отделено избено помещение от 3 квадрата и притежават идеални части от сградата. Най-голям е мансардният апартамент, който трябва да се намира на 6. последен етаж от сградата. Той е на две нива, като общата му площ е 230 кв.м.. По проект на 1-во ниво са разположени дневна – столова, перално, баня – wc, 3 тераси, а на 2-ро ниво – спалня, кабинет, дрешник, 2 баня – wc, 3 тераси. Към него спадат и 40 квадрата склад в подземието.

В офертата са включени и прилежащите 5 паркоместа към жилищната сграда, както и един офис, планиран на партерния етаж. Същият е с площ от близо 40 кв.м.

Видно от обявлението техническите проекти на обекта са били одобрени от районната администрация на 8 януари 2021г. и е издадено разрешително за строеж. Върху нея обаче има тежести и са наложени няколко запора, последният от които отразен в Агенция по вписвания на 14 май 2024.. Има договорна ипотека към „Бор Ин“ ЕАД на стойност 130 000 лева и към „Ад Трейд 2016“ ЕООД от 57 000 евро.

Имоти на пловдивския строителен предприемач Цветилов отново на търг, фирмата му е запорирана от НАПЦветилов беше арестуван в края на 2022 година по разследване за имотни измами

Припомняме, че борчове са повлекли бизнесът на строителния предприемач от няколко години. На търгове бяха обявени две негови къщи в Марково и имот на ул. „Волга“ в подножието на Бунарджика в Пловдив. Половината от фирмите, регистрирани на негово име, са заличени заради дългове към НАП. Справка в портала на приходната агенцията сочи, че дружества на Цветилов са в списъка на длъжници с неуредени публични задължения, сред които и „Теа Сити Груп“ с 80 810 лева към ноември 2023г.. Фирмата му „Керамик Вижън Груп“, която стопанисваше магазини за строителни материали в центъра на Пловдив, е с 600 500 лева към март 2023г., а „Бастион естейт" – 32 700 лева към август 2023г..

В края на 2022г. строителеният предприемач бе арестуван от полицията в Пловдив по разследване за имотни измами. След престой от 72 часа в ареста Цветилов бе пуснат срещу парична гаранция от 5000 лева.. Прокуратурата започна разследване по сигнал на граждани, които твърдяха, че са давали пари на предпиемача за имоти, но в последствие не са получили нищо от договореното. 

Арестуваха пловдивския строителен предприемач Цветилов, разследват го за имотни измами

Желаещите да се включат в търга могат да пуснат предложенията си от 3 юни до 3 юли, като на следващия ден ще бъде обявено дали имотът на Цветилов има нов собственик.

Прокт на сградата на ул. "Брацигово" в Кючук Париж: