Недвижими имоти на пловдивския строителен предприемач Цветил Цветилов отново са обявени на търг от частен съдебен изпълнител. Припомняме, че името на Цветилов нашумя в края на миналата година, след като той бе арестуван по разследване за имотни измами.

Само преди дни на търг са обявени две къщи в Марково, собственост на фирмата му "Теа сити груп" ЕООД. И двете са в двуетажни с РЗП от около 170 кв.м. и са разположени върху общ терен от 1,1 декара в местност "Пичковец". Първоначалните цени, от които ще започнат двата търга, за двете къщи са почти идентични - 302 и 314 хиляди лева. Срокът за участие в търговете е 11 септември, а ден по-късно ще стане ясно дали има купувачи. 

Отделно обект на публична продан е и една втора идеална част от терен на фирмата на Цветилов, разположен в сърцето на Пловдив - Бунарджика. Парцелът е с площ 176 кв.м и се намира на улица "Волга". Наддаването за него ще започне от 143 553 лева, а на 29 септември ще се проведе и процедурата по отваряне на офертите. 

Припомняме, че през 2022 година прокуратурата започна разследване по сигнали на граждани, които твърдят, че са давали пари на Цветилов за имоти, но в последствие не са получили нищо от договореното. През декември стана ясно, че има повдигнато работно обвинение срещу Цветилов за имотна измама. Цветилов бе арестуван за 72 часа, но после пуснат под гаранция. 

Няма яснота дали има движение по разследването срещу бизнесмена към днешна дата. Междувременно върху фирмата продължава да има наложен запор от НАП. Друга фирма на пловдивчанина, чрез която той въртеше бизнес с търговия на строителни материали чрез магазин в центъра на града, пък е в несъстоятелност. 

Вижте подробности тук: 

Арестуваха пловдивския строителен предприемач Цветилов, разследват го за имотни измами