„Продължаваме промяната” до две седмици може да има номинация за кмет на Пловдив, обяви депутатът Росен Костурков на брифинг под тепетата. Той обясни, че в момента се готви социологическо проучване и след това може да се вземе решение за евентуална номинация.  На въпрос дали  може да имат отделни кандидатури с „Демократична България”, където вече на места се обяви тяхното отделно явяване, той заяви:

„Бихме искали в големите областни градове да бъдем с „Демократична България”, включително и Пловдив. Ние ще сме готови с нашата номинация, която ще бъде обсъдена с коалиционните ни партньори”, заяви Костурков.

Относно идеята ПП да са в центъра на голяма антигерб коалиция, депутатът заяви, че той е за такъв тип явяване на изборите.

„Въпросът е кои са антигерб? ИТН например, аз не съм много сигурен…”, каза бившият областен координатор на партията. Това се случва на фона на преговорите между ПП – ДБ и ГЕРБ за общ кабинет.

Сред спряганите имена за кандидат-кмет на ПП за Пловдив са именно Росен Костурков, както и бившият депутат Александър Ракшиев. Последният смени Костурков като координатор на партията под тепетата.  От „Демократична България” пък вероятно ще номинират един измежду Манол Пейков, Йордан Иванов и Веселина Александрова. 

Така ако се стигне до обща кандидатура двете партии трябва да се спрат на едно от имената, като номинацията за Пловдив ще зависи и от договорите за останалите градове.