Лилия Недева става началник на дирекция „Здравеопазване“ към Община Пловдив. Ексдепутатът е спечелила втория етап на конкурса, класирайки се на финала с 137,8 т.. На второ място с 93т. е бившата кметица на Крумово Румяна Самоковарева, която бе единственият друг претендент за шефския пост.

Припомняме, че до момента Лилия Недева бе назначена за временно изпълняващ длъжността и за кратко се смяташе, че при конкурса няма да има с кого да се конкурира. Самоковарева, която бе допусната на първо класиране, обяви пред репортер на TrafficNews, че няма да се яви на втори кръг. Очевидно е променила решението си.

В този кръг кандидатите трябваше да представят писмена разработка на тема "Съвременни тенденции и приоритети в развитието на здравната политика на община Пловдив“, а по-късно да положат и устно интервю.Разработката на Недева е получила оценка 4,60, а бившата кметица е оценена с 4-ка. На интервюто ексдепутатът е получила 31 т., което е с почти 11т. повече от резултата Самоковарева. Това става ясно от формуляр, публикуван онлайн от Община Пловдив. Така след умножение по съответните коефициенти Недева е спечелила позицията с близо 45т. преднина.

Ексдепутат ще се бори сама за директорски пост в Община Пловдив, другият кандидат се отказаБившият кмет на Крумово бе другият допуснат до конкурса за управлението на дирекция "Здравеопазване"

Длъжността директор, която тя ще изпълнява, е свързана с разработването и провеждането на политиката на община Пловдив в сферата на здравеопазването, икономика на здравеопазването, лекарствената политика, възлагане и управление на общинските здравни заведения. За това Недева ще получава до 2400 лева месечно възнаграждение.

Част от изискванията към нея са да притежават образователен ценз в сферата на икономика или здравен мениджмънт, като имат минимум магистърска степен. Следва да имат и натрупан ръководен административен опит. Наша справка обаче показа, че в професионалната кариера на Недева никъде не личи да се занимавала със здравеопазване.

Тя обаче бе назначена за временно изпълняваща длъжността веднага след отстраняването на д-р Калин Калинов, който бе начело на дирекцията през изминалите години. Непосредствено след рокадата Недева се похвали в личния си профил във Фейсбук, че започва работа на съответната позиция, което събуди известни съмнения доколко тя разглеждаше поста като „вакантен“, или в това открито заявява намерението си да го заеме трайно независимо от възложения конкурс.

Ексдепутатка се похвали с директорско място в Община Пловдив със старта на конкурса за негоЛилия Недева стана шеф на отдел „Здравеопазване”, а от вчера търсят директор за него