Бившата депутатка Лилия Недева се похвали, че е започнала нова работа в Община Пловдив. Вчера тя е публикувала в профила си в социалните мрежи, че е станала директор на отдел „Здравеопазване”. Досега този пост се заемаше от д-р Калин Калинов, който спечели мястото си с конкурс в началото на мандата на Здравко Димитров.

По-любопитното е, че Недева е обявила новото си работно място, в деня, в който Община Пловдив пусна конкурс за него. От съобщението в сайта на Община Пловдив става ясно, че кандидатите може да подават документи до 29 февруари за „вакантния” пост.

Длъжността директор на дирекция „Здравеопазване“ е свързана с разработването и провеждането на политиката на община Пловдив в сферата на здравеопазването, икономика на здравеопазването, лекарствената политика, възлагане и управление на общинските здравни заведения. Размер на основната заплата – до 2400 лева според компетенциите и опита на служителите. Изискването е за образование е икономика или здравен мениджмънт.

Кандидатите ще правят разработка по темата: „Съвременни тенденции и приоритети в развитието на здравната политика на община Пловдив“, с след това и интервю.

Самата Недева е назначена като временно изпълняващ длъжността директор,  като едва ли ще има изненада при провеждането на конкурса и тя ще го спечели.

Справка в професионалната й кариера никъде не личи Недева да се занимавала със здравеопазване, като образованието й е икономическо, както и трудовия й път. Преди 4 години тя отново бе в Община Пловдив, като за кратко бе директор на стопанските дейности, когато зам.-кмет по финанси бе Илия Кирчев.

През 2022 година стана депутат от коалицията „Български възход” на Стефан Янев. Година по-късно бе водач на листата за депутати от коалицията „Заедно” на Ива Митева и Любомир Каримански.

На последните избори тя бе от лидерите, които подкрепиха Славчо Атанасов в коалиция „Съединени за Пловдив” и бе кандидат за кмет на район „Тракия”.

Шефът на отдел „Здравеопазване” де юре отговаря за всички лечебни заведения, но на практика всяко едно от тях е самостоятелно търговско дружество, чийто принципал е Общинският съвет.