Бившият кмет на Крумово влезе в борбата за шефския пост на дирекция „Здравеопазване“ към Община Пловдив. Румяна Самоковарева е един от допуснатите кандидати в конкурса за позицията, заедно с временно изпълняващия в момента длъжността Лилия Недева. Това става ясно от протокол, публикуван от Община Пловдив, който е посочено, че двете са преминали минималните и специфични изискванията за налични документи.

Пред TrafficNews обаче бившият кмет на Крумово обяви, че е променила намеренията си да се бори за дирекцията. По думите ѝ плановете ѝ са се изменили и това е свързано с опциите да заеме по-желана от нея работа. „Причините са лични. Знаете, че в момента съм безработна и съм в процес на търсене на алтернативи. От вас разбирам, че съм допусната, но нямам намерения да продължа участието си в конкурса. Това е крайното ми решение“, заяви Румяна Самоковарева.

Припомняме, че в деня на обявяване на конкурса, другият допуснат кандидат се похвали в личния си профил във Фейсбук, че започва работа на съответната позиция. Допреди това начело бе д-р Калин Калинов, който спечели мястото си с конкурс в началото на мандата на Здравко Димитров. След освобождаването му тя бе назначена като временно изпълняваща длъжността. Постъпката на Недева събуди известни съмнения доколко разглежда поста като „вакантен“, и доколко открито заявява намерението си да го заеме трайно независимо от протичащия конкурс.

Предвид липсата на останали кандидати за длъжността, на практика борба няма да се реализира. На позицията вероятно ще бъде назначена тя – като единствен претендент.

По правило допуснатите до следващия етап от конкурса ще трябва да преминат интервю и да изготвят разработка по темата „Съвременни тенденции и приоритети в развитието на здравната политика на община Пловдив“.

Ексдепутатка се похвали с директорско място в Община Пловдив със старта на конкурса за негоЛилия Недева стана шеф на отдел „Здравеопазване”, а от вчера търсят директор за него

Припомняме, че длъжността директор на дирекция „Здравеопазване“ е свързана с разработването и провеждането на политиката на община Пловдив в сферата на здравеопазването, икономика на здравеопазването, лекарствената политика, възлагане и управление на общинските здравни заведения. Размер на основната заплата – до 2400 лева според компетенциите и опита на служителите. Част от изискванията към тях е да притежават образователен ценз в сферата на икономика или здравен мениджмънт, като имат минимум магистърска степен. Следва да имат и натрупан ръководен административен опит.

В професионалната кариера на Лилия Недева никъде не личи да се занимавала със здравеопазване. Нейният професионален път и образование са обвързани в сферата на икономиката. Преди 4 години тя бе част от администрацията на Община Пловдив и за кратко бе директор на стопанските дейности, когато зам.-кмет по финанси бе Илия Кирчев. Била е депутат от коалицията „Български възход” на Стефан Янев, водач на листата за депутати от коалицията „Заедно” на Ива Митева и Любомир Каримански, а на последните избори – кандидат за кмет на район „Тракия” през партията на Славчо Атанасов „Съединени за Пловдив“.