Починал е един от пострадалите при катастрофата с патрулка на АМ „Тракия”. Както TrafficNews.bg съобщи, 48-годишният мъж бе приет в тежко състояние в МБАЛ - Пазарджик.

Той е починал тази нощ в Отделението по анестезиология и интензивно лечение, където беше приведен след реанимационните мероприятия в Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик и възстановена сърдечна и дихателна дейност, съобщават от лечебното заведение.

Пострадалият беше приет в болницата с фрактури по тялото, ампутиран ляв крак, частичен пневмоторакс и други травми.

Припомняме, че инцидентът стана на 67-ия километър в платното в посока Пловдив. Екип на "Пътна полиция" е бил сигнализиран за катастрофирал автомобил. Извикани са линейки, които да транспортират пострадалите хора. Полицаите своевременно са обезопасили района с конуси. Към служителите на реда се приближил шофьора на аварирала кола и ги заговорил. Малко след това камионът помита конусите и патрулката, която се озовава в канавката вследствие на удара.

От самокатастрофирала кола, заради спукана гума, в болницата са приети 23-годишен мъж и 25-годишната му съпруга и двегодишното им момиченце, както и 25-годишния шофьор на автомобила. Малкото дете, което е с черепно-мозъчна травма и контузия на белите дробове, е прегледано и транспортирано от екип на ЦСМП-Пазарджик към УМБАЛ “Свети Георги“ в Пловдив. 23-годишният му баща е с травма на гръден кош, а 25 -годишният шофьор е с контузия на гръдния кош и лява китка. 25-годишната жена е с фрактура на лумбален прешлен. Трима са отказали хоспитализация.

Починалият 48-годишен мъж е бил тежко ранен, след като е ударен от товарен автомобил, докато разговаря с полицаите дошли на мястото на първата катастрофа.

7 са ранени, един е с опасност за живота при двете катастрофи на АМ "Тракия"