Познатата схема за Пловдивчани, които използват градския транспорт продължава, въпреки редовните проверки по автобусите от градския транспорт. Това е практика вече няколко години,  като кондукторите не спират да продават само използвани билети и глобите никак не ги плашат. За поредния такъв случай сигнализира читател на TrafficNews, който разказа, че е забелязал как в автобуса се продават стари билети и то от 2023 година. 

Той сподели, че се е качил в рейс по линия №12 през неделния ден, като е забелязал билета си, който не е тазгодишен. По думите му, другото нещо, което го е възмутило е това,че кондукторът претърсил целия рейс за билети, а за капак на всичко е слезнал на една от спирките за да порови в коша за боклук за някой изхвърлен стар билет.

„По едно време кондукторът (господинът вдясно) претърси целия автобус за билети, а за капак слезе на една спирка и почна да рови в кошчето, за да търси билети. Докога ще продължават?” Заяви читателят ни.

Припомняме, че медията ни многократно е писала по този казус , при който работещ персонал в градския транспорт „върти бизнес“ чрез вече продавани билети. По този начин печалбата от продажбата не се отчита, а парите прибират същите служители. Във въпросната схема са замесени и трети лица, които имат ангажимента да разравят кошчетата за боклук по спирките за изхвърлени билет и срещу скромна сума пари да ги продават на шофьори и кондуктори.

Въпреки глобите: Търговията с билети в градския транспорт в Пловдив продължаваБилетите били мръсни, намачкани и скъсани, споделят пловдивчани