Зимният сезон настъпи, а с това все повече домакинства търсят алтернативи за отопление и се чудят кое ще им излезе най-евтино. Цените на електроенергията, парното и дървата за огрев са сериозно повишени в сравнение с миналата година. В анкета на TrafficNews, попитахме пловдивчани как се справят с инфлацията, като мненията на анкетираните са разнородни.

Някои пловдивчани заявяват, че не изпитват сериозни затруднения към този момент, а други са на мнение, че всеобщото повишение на цените на стоките и услугите затруднява значително домакинствата им.

Според някои от гражданите основният проблем е, че инфлацията намалява стойността на парите, а заплатите си остават същите. Попитахме още какъв минимален доход трябва да получава един български гражданин на месец, за да живее добре.

Някои от анкетираните смятат, че 1000 лева на човек са достатъчно за цял месец, докато други са на мнение, че поне 5000 лева трябва да влизат в едно четиричленно домакинство за този период. 

На въпроса дали се притеснява от сметките за отопление през тази година, пловдивчанин шеговито заяви, че не се притеснява, защото „кара само на студено”.

„Много е трудно. В действителност цените са много високи. По-скъпо е и от Германия, преди 2 месеца си дойдох от там, но за разлика там доходите са много по-добре. Всичко е уредено, има правила и народът ги спазва”, заяви пловдивчанка.

Чуйте какво още споделиха анкетираните пред TrafficNews: